Общо показвания

вторник, 18 юни 2013 г.

АТАКА ОРГАНИЗИРА ДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ



Тази нощ ПП Атака организира дарителска акция пред централата си на ул. Раковска. Късно вечерта активисти на партията, предвождани лично от Волен Сидеров започнаха да раздават на гражданите продукти от първа, втора и трета необходимост. Сред даренията имаше бутилки с минерална вода и консерви. За пострадалите от земетресенията в Перник Волен Сидеров се погрижи да получат и строителни материали: камъни, тухли, павета и буци асфалт.


"Предишното правителство нищо не направи за тези хора и те все още живеят в бараки и каравани. Затова ние от ПП Атака се ангажирахме да им доставим безплатно строителни материали, с които да построят отново своите домове", заяви той.

Акцията беше обявена предварително през деня и по-късно вечерта пред централата на ПП Атака се струпа множество от бедни и бездомни хора с надеждата да получат нещо от акцията. С благодарност и сълзи на очи те приемаха даренията от своя благодетел.

Към множеството бедстващите се присъединиха и будни граждани, които приемат присърце дарителската акция и на свой ред дадоха своята лепта, като донесоха на свой ред продукти и ги предоставиха на активистите на Волен, които да ги преразпределят между останалите бедни граждани. Но Волен Сидеров отказа даренията с думите: "ПП Атака е богата партия и държим даренията да са изцяло за наша сметка. Ако пък е някакъв вид размяна, то категорично мога да заявя, че ние даряваме нещата, които събрахме за хората, а не ги продаваме. Атака не се продава, нито пък аз".

Имаше опит за осуетяване на акцията от страна на МВР. Група полицаи образуваха кордон между гражданите и активистите на Атака, поради което се наложи даренията да се прехвърлят през кордона. Поради опасността от летящи бутилки и строителни материали, Волен се скри под някакъв капак, но продължи да подканва хората да продължат с акцията напук на полицаите чрез микрофон и звукова уредба.

"Накарахме лидера ни да се скрие под капака, защото той като най-висок от всички ни, поема най-голям риск да получи травма при прехвърляне на продуктите. Той първоначално отказа, искаше да е максимално близо до хората, но ние го накарахме да размисли", обясни един от активистите на Атака.



Няма коментари:

Публикуване на коментар