Общо показвания

неделя, 16 юни 2013 г.

ДЕПУТАТИ ОТ ТРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПАРТИИ - НА ПРОТЕСТ!


От днес народни представители от партии от новата тройна коалиция, са влезнали на протест. Какво споделиха депутатите Г.З., К.Р. и Х.Й. пред екипа на EWNE:

EWNE: Кажете, защо излязохте на гладна стачка?

Г.З.: Първо, ние не излязохме, а влязохме и второ, не на гладна стачка, а на сита стачка! Нашите протестни действия са в лафката на парламента и ще продължат докато това не спре,защото не може да се търпи повече!

EWNE: От какво се оплаквате?

Г.З.: Как от какво?! От протестите, разбира се! Ние протестираме срещу протестите! И ще преяждаме с кюфтета докато хората не се вслушат в нас!

К.Р.: Колегата е прав! Не може постоянно да се тълпят някакви мръсни и гладни хора по улиците! Кажете ми, как човек да си кара скъпата кола спокойно в тази обстановка? Само огледалото ми да изкъртят, трябва да дам за ново 1000 кинта! И после "депутатите живеели охолно". В стрес живеем ние. Това е истината. Но колегата Х.Й. най-много пострада, нека той каже.

Х.Й.: Какво да ви кажа, аз вече съм отчаян. Вече за четвърти път се пребоядисвам. тази седмица говорих с пластичния хирург и той ми каза, че още веднъж ако си сменя боята, ще получа некроза на кожата. Вече имам симптоми на невропатия. И ако сега има пак предсрочни избори, няма да мога да се пребоядисам и няма да мога да вляза в комисия да изкарам някой лев отгоре. Основната заплата заникъде не стига. Само един прием да направя, десет хилядарки трябва да пръсна за кетъринг и прочее. С глас ми се реве вече.

Г.З.: Вижте, няколко месеца са твърде недостатъчни да направиш далавера както трябва. Тъкмо се уговориш с всички нужни хора и тя - работата пропаднала. Ужасен стрес е това и на никого не го пожелавам.

EWNE: Държите и стотина червени плакати, но без надписи. Това, че са червени, но нямат надписи, какво символизира?

Г.З.: Нищо не символизира. Искахме да напишем "НЕ НА ПРОТЕСТИТЕ!", но разбирате ли, толкова време вече сме в парламента, че забравихме как се пише. Само знаем червеното и зеленото копче.

EWNE: А това, че са около сто, не ви ли затруднява? Както сте трима, можеше всеки да носи само по един, а даже и един общо за тримата би бил достатъчен, щом ще е еднакъв с останалите.

К.Р.: По никакъв начин не ни притеснява. Ние сме свикнали вече - с много карти, с много плакати...

EWNE: Какво очаквате да се случи оттук нататък?

Х.Й.: Очакваме най-накрая да се сложи ред чрез законодателни промени. Не може повече така!

Г.З.: Да се забранят протестите, да се забрани викането и дюдюкането!

К.Р.: И говоренето!

Г.З.: Да. И говоренето и мисленето също! Който стъпи на крива плочка с грешния крак - в затвора!

EWNE: Докато проведохме интервюто, доста голяма сметка навъртяхте в иначе странно евтината лафка. Кой я плаща?

Х.Й.: Колега, моля ви се, не стъпвайте на крива плочка с грешния крак...

Няма коментари:

Публикуване на коментар