Общо показвания

понеделник, 10 юни 2013 г.

РУСАЛКАТА ОТ ANIMAL PLANET БИЛА БЪЛГАРСКА!



Преди няколко дни телевизионният канал Animal Planet излъчи документален филм, на чиито кадри се вижда същество, което много наподобява на русалка и предизвика бум в научната общественост. Гледанията на филма в интернет достигнаха 4 млн за седмица.

Кадрите са заснети в Гренландия по време на научна експедиция на д-р Торстен Шмит Крюгер с цел изследване на дълбините на водите край острова. Той даде първото си интервю не на кого да е, а именно на екипа на EWNE:

EWNE: Как се стигна до тези интригуващи кадри?

Торстен Шмит Крюгер: Всичко започна оттам, че рейтингът на телевизията взе да пада и програмният директор ми каза: "Спукана ни е работата с тези акули и слонове. На хората им писна и им стана банално едно и също. Вече само русалка може да ни спаси."

EWNE: Успяхте ли да разговаряте с русалката?

Т.Ш.К.: Да, разговаряхме, но за кратко. Не знам добре български и се разбрахме да проведем по-обстоен разговор като намеря преводач.

EWNE: Русалката да не се оказа българска?

Т.Ш.К.: Най-вероятно. По-късно говорих с проф. Божидар Димитров и той ми обясни, че де що има самодиви, вампири, таласъми, все са българско производство. И с русалките било така.

EWNE: Някакви други доказателства имате ли, че русалката е именно българска?

Т.Ш.К.: Да. Подразбрах от темата ни на разговор. Тя все се оплакваше. Каза ми, че много й било скъпо парното отопление, а не можела да мине на отопление с дърва, защото те не горели под водата.

EWNE: Кога се разбрахте да разговаряте отново?

Т.Ш.К.: Ами тя ми обясни, че сега е малко заета. Строяла си къща в момента, но все не можела да я завърши. Бетонът и той не щял да стяга под вода.

EWNE: А други русалки видяхте ли освен нея? Например мъжки екземпляри?

Т.Ш.К.: Не, не съм видял, но би трябвало да има. В противен случай не би имало и женски, както можете да се досетите.

EWNE: В такъв случай, как би трябвало да се наричат мъжките русалки?

Т.Ш.К: В момента  точно затова спорим с колегите. Едни залагат на "русал", а  други на "русакъл". А аз лично не избирам нито едното, нито другото. В даден момент така или иначе ще трябва да ги приобщим към нашето общество и тогава като малцинство, няма да имаме право да ги наричаме по друг начин, освен този, който те изберат. Предполагам, че ще е нещо от сорта на "афрогренландци" или нещо такова.

EWNE: Като завършек, може ли да предадете нещо на русалките от техните български роднини?

Т.Ш.К.: Нищо не мога да предам, защото зелевите сармички в кутия от сладолед, като се потопят под водата поемат сол и не стават за ядене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар