Общо показвания

четвъртък, 30 май 2013 г.

ИЗВЪНЗЕМНИ ОТ С.КЛЮЧ ИСКАТ ЧЕТИРИ ЧАСА МАЙЧИН ЕЗИК


Вчера на последното заседание на образователната комисия към Народното Събрание нахлула група извънземни с искането да изучават четири часа майчин език в училищата и всяла суматоха сред охраната на Парламента, понеже преминали директно през стената.

Председателят на Народното Събрание Михаил Миков коментира така: "Ние работим при прозрачност и отворени врати. При това поуожение не може всеки който и когато му скимне да минава през стената."

Искането на извънземните все пак било взето под внимание от комисията по образованието и в момента се мисли как да се намерят специалисти, които да обучават извънземните. Министърът на финансите Петър Чобанов обеща да прехвърли 750 хил. лв на министерството на образованието и науката, от които е предвидено да бъдат усвоени по предназначение около 27% за уроците по изнъземен майчин език. "27% е много. Обикновено по предназначение отиват не повече от 5%", уточни той.

Контактьорът от с.Ключ Кирил Якимов заяви, че не може да преподава майчин език на извънземните, защото той им се явява баща, но не знае коя е майката.

Бившият депутат от РЗС, Яне Янев веднага се закани да сезира Конституционния Съд за така създалата се ситуация с думите: "Не може извънземните да претендират за часове по майчин език, тъй като такива преференции са предвидени само за малцинствата, а извънземните са мнозинство. Ами погледнете улиците - навсякъде е пълно с извънземни".

Волен Сидеров го контрира, че в Конституцията на РБ няма дефиниция за "малцинство", така че нищо не пречи и извънземните да се ползват от правото да изучават майчин език, след което се извини, че бърза и изтича до аптеката за няколко свещички. "Днес имаме романтична вечеря с Деница Гаджева и затова рекох да взема няколко свещи", заоправдава се майсторът на Вин-Чун пред екипа на EWNE.

Няма коментари:

Публикуване на коментар